7.9. – Finálová skupina 1.kolo – Sázava – Konojedy. Stav 1:9


Nadstavbová část soutěže zahájena.


Po letní přestávce byla zahájená nadstavbová část sdruženého nohejbalového okresního přeboru (OP) 2024, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ. Obě skupiny (finálová a o umístění) měly na programu po jednom utkání. Ve finálové skupině hostila Sázava na svém hřišti vedoucí Kostelec. Vysoké vítězství hostujícího týmu se ovšem nerodilo hladce, a hlavně v jeho úvodu Sázava soupeři hodně „zatápěla“. Oba úvodní zápasy dvojek musela rozhodovat třetí zkrácená sada a hosté je získali o pouhé tři míče. Následné oba zápasy trojek domácím nevyšli a Kostelec šel s přehledem do vedení 4:0.
Prostřední nepárová část nabídla opět oba třísetové zápasy a body se tentokrát dělily na každou stranu. Nejdříve v zápase třetích dvojic vydřeli domácí hráči první bod za devítek a následně v zápase singlistů si kapitán hostů Bílek již třetí sadu pohlídal. Za stavu 1:5 se domácí tým jen těžko motivoval, a i když ve zbytku utkání ještě dvakrát rozhodovala třetí sada, vždy byli úspěšnější hosté. Kostelec se důležitým vítězstvím hodně přiblížil k obhajobě titulu a bude pouze záležet, jak se s tím vypořádá Hradešín.
V utkání skupiny o umístění přivítaly Sendražice českobrodské béčko. Od samého úvodu velice vyrovnaný průběh, kdy se oba soupeři střídali ve vedení (0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4 a 5:5). Svůj den vůbec neměl nejzkušenější exligový hráč Brodu Cmíral, který byl bodově úspěšný pouze jednou ze čtyř pokusů, a to hodně napomohlo Sendražicím k celkové dělbě bodů. Ve zbývajících dvou kolech bude zajímavé, jak si povede Velim, která ještě může hodně zamíchat celkovým pořadím.


Výsledky prvního kola nadstavby:


Finálová skupina: Sázava – Kostelec/ Konojedy 1:9 (sety 7:19). Hradešín – volno.
Skupina o umístění: Sendražice – Český Brod B 5:5 (11:14). Velim – volno.


Průběžná tabulka finálové skupiny:
1.
Nohejbal Kostelec/Konojedy 1 1 0 0 4 9:1
2.
HSK Hradešín 0 0 0 0 1 0:0
3.
TJ Kavalier Sázava 1 0 0 1 0 1:9
Bodová bonifikace za umístění po základní skupině:
Finálová skupina: Kostelec/ Konojedy 2 body, Hradešín 1 bod, Sázava 0 bodů.
Průběžná tabulka skupiny o umístění:
1.
TJ Slavoj Český Brod B 1 0 1 0 3 5:5
2.
TJ Sokol Velim 0 0 0 0 1 0:0
3.
TJ Sokol Sendražice 1 0 1 0 1 5:5
Bodová bonifikace za umístění po základní skupině:
Skupina o umístění: Český Brod B 2 body, Velim 1 bod, Sendražice 0 bodů.


Program 2.kola nadstavby, sobota 14.9.2024 od 09.00 hod.:


Finálová skupina: Hradešín – Sázava, Kostelec/Konojedy – volno.
Skupina o umístění: Velim – Sendražice, Český Brod B – volno.